Lån penge trods RKI

Del

Som vi nok allesammen ved, kan det være svært at få et lån trods RKI. Det såkaldte “RKI lån” er om ikke umuligt, så næsten umuligt at få fingrene i.

I denne artikel vil vi diskutere dine muligheder for at låne penge trods RKI, samt hvordan du kan komme ud af registret over dårlige betalere igen.

Forbrugslån trods RKI

Eftersom et forbrugslån kan være et ganske stort lån, normalt 10.000-300.000 kroner og nogle gange større, er bankerne ganske kræsne når det kommer til din økonomiske historie. De vil ikke risikere, at du ikke kan betale tilbage på lånet.

Hvis du har en eller flere betalingsanmærkninger, plejer de fleste banker at se det som et tegn på, at du har svært ved at få din økonomi til at gå op, også selvom dine betalingsmærkninger måske er gamle. Derfor våger de normalt ikke at låne penge til dig, hvilket måske kan virke underligt, hvis dine betalingsanmærkninger er gamle.

Det er dog ikke umuligt at tage et forbrugslån trods RKI, men du skal være forberedt på en højere rente og forværrede lånevilkår. Hvis du virkelig har brug for at låne penge, kan det dog være værd at bide i det sure æble.

Det skal dog siges, at langt de fleste långivere tjekker RKI registret, hvorfor mange vil afvise dig på forhånd. Derfor anbefaler vi, at du først kommer ud af RKI.

Sådan kan du komme ud af RKI igen

Der kan være flere grunde til at man kommer i RKI, og ikke at betale sine regninger eller lån tilbage er så sandelig to gode grunde. Når det er sagt, så findes der også uretfærdige tilfælde eller tilfælde, hvor skaden ikke er særligt stor. Hvis dette er din situation, så har du gode muligheder for at komme ud af RKI igen.

  • Til dig der for nyligt er blevet registreret i RKI. Prøv at indgå en aftale med din kreditor om tilbagebetaling. Hvis du kan indgå en god aftale om at betale de penge tilbage, du skylder, eventuelt gennem månedlige betalinger, er der gode chancer for, at kreditor accepterer. Hvis aftales accepteres, er der gode chancer for, at kreditor vil slette din RKI registrering, selvom det ikke er en forpligtelse.
  • Til dig der føler dig uretfærdigt behandlet. Du kan vælge at klage til Experian, som er virksomheden der i dag står for RKI registret. Hvis du har en sag, vil de muligvis slette din registrering igen, men det er selvfølgelig forskelligt fra sag til sag.
  • Til dig der næsten er gældfri. Hvis du ikke har en særligt stor gæld, så er det letteste bare at betale den af. Når du har betalt din gæld af, slettes du helt automatisk fra RKI registret. Dette er naturligvis vores anbefalede løsning, uanset om du har en mindre eller større gæld.
  • Til dig der har stået i RKI længe. Du bliver automatisk slettet fra RKI, når der er gået 5 år fra den dag, du blev registreret. Dette forudsætter, at du ikke er blevet registreret flere gange siden da. Husk på, at bare fordi din registrering bliver slettet efter 5 år, så er du altså ikke gældfri af den grund.

Vi ønsker dig alt held og lykke med dit RKI lån!