Lån penge som studerende

Del

Selvom du studerer og din indkomst består af SU, så har du mulighed for at tage et lån. Det billigste lån for dig som student, er med al sandsynlighed SU-lånet, men hvis du ikke har mulighed for at tage et SU-lån, så er denne artikel til dig.

Vi vil nu kigge lidt nærmere på hvad der gælder, når du ønsker at tage at låne penge som studerende.

Lave krav tillader studerende at låne

Eftersom mange långivere har relativt slappe krav, når det kommer til deres låntagere, er det som regel ikke noget problem at låne, selvom du er studerende.

Hvis du arbejder ved siden af dit studie eller fuld tid hele sommeren, er mulighederne ganske gode, når det kommer til at tage et lån. Det er fordi de fleste långivere ikke har specielt høje krav, når det kommer til din indkomst.

Desuden tælles din SU faktisk med som en indkomst, så du burde have en god chance for at få bevilget et lån. At ansøge er gratis og uforpligtende, så det skader jo ikke at forsøge!

Det bør du overveje når du låner som studerende

At låne er aldrig risikofrit og der er flere ting, du bør tænke på, inden du låner, uanset hvilken størrelse lånet har. Det gælder ikke mindst dig der er studerende, eftersom du formegentlig lever på en noget begrænset indkomst.

Her giver vi dig nogle vigtige ting, du bør have i tankerne, inden du vælger at låne penge som studerende.

  • Lån aldrig for at finansiere fest og andre fornøjelser. Hvis du ikke har råd, så har du ikke råd og sværere er det ikke. At tage et lån for at have råd til en tur i byen kan virke som en god og hurtig løsning i øjeblikket, men husk at du altid skal betale regningen i sidste ende. Og vil du gerne betale renter for dine øl?
  • Du kan spare penge når du låner penge. Forestil dig, at du har brug for en ny opvaskemaskine og du netop nu har fundet den perfekte vaskemaskine, der desuden er nedsat i pris. Du har dog ikke råd til at købe den lige nu og her. Hvis du vælger at tage et gratis lån, kan du faktisk spare penge ved at købe vaskemaskinen med det samme, eftersom varen formegentlig er steget i pris, før du når at få penge på kontoen, og du kun skal betale præcis det beløb penge tilbage, som du har lånt.

Andre alternativer til at låne penge som studerende

At låne penge som studerende behøver ikke at være den eneste løsning. Hvis du er i økonomiske problemer, kan du måske spare dig vej ud af dem i stedet for at tage et lån.

Det siges ofte, at studerende lever at pasta med ketchup, og det kan meget vel være en realitet for mange studerende. Er du måske blevet for vant til at leve en komfortabel livsstil?

Vi anbefaler som sagt ikke, at du tager et lån, hvis du ikke har brug for det. Hvis du er studerende, bør du ikke tage et lån, hvis du kan spare dig ud af dine økonomiske problemer.