Lån penge 18 år

Del

I dag er det muligt at låne penge som 18 årig. Men hvis du er så ung, så har du nok ikke den store erfaring med at låne penge endnu. Derfor vil vi i denne artikel hjælpe dig med at finde hoved og hale i det at låne penge som 18 årig.

Hvor kan jeg låne penge som 18 årig?

I dag findes der mange låneudbydere, der vil låne dig penge, selvom du kun er 18 år gammel. De lån du kan tage går under kategorierne forbrugslån og kviklån, som begge er lån uden sikkerhed.

Det betyder egentlig bare, at du ikke skal stille sikkerhed i nogle værdigenstande, som din låneudbyder ville kunne sælge, hvis du ikke betaler dine månedlige ydelser. Det betyder også, at dit lån er meget mere fleksibelt end et lån, der kræver sikkerhed.

Normalt skal du dog udover at være 18 år også opfylde følgende krav:

  • Du skal bo i Danmark.
  • Du må ikke være registreret i RKI eller Debitor Registret.
  • Du skal have en indkomst (ingen høje krav til størrelsen).

Du kan finde disse långivere ved at sammenligne lån her.

Overvej dette inden du låner penge som 18 årig

  • Har du en god grund til at låne penge som 18 årig? Ofte kan det at låne penge fungere lidt ligesom et impulskøb. Vi ser en ting, vi gerne vil købe, men vi har ikke pengene. Derfor tager vi hurtigt et lån, så vi kan købe tingen alligevel. Hvis der bare er tale om en tilfældig ting som en mobiltelefon eller et fjernsyn, har du så i virkeligheden en god grund til at tage et lån som 18 årig?
  • Er opsparing en mulighed? Okay, selvfølgelig er der tidspunkter, hvor det kan være nødvendigt at tage et lån. Hvis du skal bruge en ny computer til dit studie, er det en god grund til at låne penge. Dog mener vi, at hvis der ikke er tale om en ting, du skal bruge lige nu og her, så kan opsparing være en mulighed. Det er bedre at finde et arbejde og købe ting med dine egne penge fremfor at låne dem.
  • Lån ikke mere eller længere end du har brug for. Du bør vælge så lille et lån og så kort en løbetid som muligt, når du låner som 18 årig. Det er sådan, at jo større dit lån er, jo flere penge skal du betale i renter og gebyrer. Det samme gør sig gældende med løbetiden for dit lån.

Husk at det er uforpligtende at ansøge om et lån. Vi håber denne artikel har været dig behjælpelig og held og lykke med dit lån som 18 årig!